hotline

Antidotum nap 2013

A Sophos és a TMSI Kft szeretettel meghívja Önt a hagyományos Antidotum konferenciájára, amelyen ismét előtérbe kerül – már-már indokolatlanul elhanyagolt – adatok, adatbázisok és az alkalmazások védelme, biztonsága. A konferenciához ezúttal a díszletet a XIX. és a XX. századi magyar festők remekei biztosítják.
Időpont: 2013. április 25., 09.30-13.00 óra
Helyszín: KOGART Rendezvényház (1062 Budapest, Andrássy út 112.)
Parkolás: A Felvonulási téren és az Andrássy út szerviz útján ingyenes, a környező utcákban 160 Ft per óra díjért oldható meg.
Megközelítés: A sárga Földalatti (M1) Bajza u. megállójától 1 perc.

Az esemény tervezett napirendje:

09:00 – 09:30 Regisztráció
09:30 – 09:35 Megnyitó – az antidotum 3A, mint a védelem keretrendszere (Gardalits Judit)
09:35 – 10:10 Quo Vadis IT Sec? Tavaszi különvélemény az IT biztonságról (Máriás Zoltán)
10:10 – 10:45 A hirtelen fontossá vált adatvédelem. (Tőzsér Zoltán)

Az adatok kezelése minden cégnél már megoldott feladat. Valamilyen módon. Sajnos a legritkább esetben átgondoltan, tervezetten, a cég üzleti érdekeit figyelembe véve. Még ritkábban a törvényi előírásoknak megfelelően.
A szabályokat senki sem szereti betartani, ez az emberek vele született tulajdonsága. De az egymásra mutogatás is az, egy esetleges baj esetén. A pánik és a tisztázatlan feladatkörök is, ha esetleg mégis „beüt a mennykő”.
Márpedig nem csak a természeti katasztrófákra lehet és kell felkészülni időben, hanem minden olyan eseményre (alkalmazotti kockázatok, bűncselekmény, hatósági lefoglalás, szándékos vagy véletlen rongálás, stb.), ami miatt felborul a normál üzletmenet. Attól a pillanattól kezdve ugyanis ez már komoly pénzkérdés…
Tudni és mérni kellene mekkora a cég adatvagyonának értéke. Ehhez képes mekkora az adatszivárgás veszélye, az adatkezelésből származó kötelezettségeknek való megfelelés, a vonatkozó szabályok és eljárások megfelelősége.
Szükséges-e például a biztonságos, jogtalan hozzáféréstől védett felülvizsgálati út, amely támogatja a kötelezettségek szétválasztását, amit a felülvizsgálók megkövetelnek?
Fontos-e a kényes adatok elérésének, a kiemelt felhasználók által végzett műveleteknek, a módosításokra vonatkozó szabályoknak, az alkalmazásfelhasználók tevékenységének és a biztonsági kivételeknek a figyelése és a rájuk vonatkozó irányelvek kikényszerítése?
Még mielőtt előáll a katasztrófahelyzet…

10:45 – 11:20 A mobil-eszközök betörése megállíthatatlan – Sophos Mobile Control 3.0 (Kiss Attila)

A hordozható/mobil eszközöket kezelő megoldások nélkülözhetetlenek abban az esetben, ha üzleti érdekből vagy csak a nyomásnak engedve – a Bring-your-own- Device (BYOD) koncepció szerint – engedélyezzük a magán okostelefonok használatát a céges hálózathoz való hozzáféréshez.
Megoldható, hogy a céges hálózathoz csatlakozó okostelefonok csak az engedélyezett alkalmazásokat futtassák?
Szabályozható azt, hogy mi kerül letöltésre az ún. alkalmazás-boltokból?
Tudjuk hol van az elvesztett mobil?
Szeretnénk megakadályozni, hogy a rossz kézbe került mobil adataihoz hozzáférjenek?
A jelenlegi trendeket figyelembe véve, ezeknek az eszközöknek a további robbanásszerű elterjedése várható a céges hálózatokban is, ami az informatikai vezetők helyzetét nem teszi könyebbé…

11:20 – 12:00 UTM – végpontvédelem fémdobozba zárva (Kókai Gábor)

Azok az eszközök, amelyek képesek az alkalmazások átjárón történő intelligens szűrésére, azok a fenti kérdésekre megoldást biztosítanak. hiszen többezer alkalmazás szignatúrával rendelkeznek, amelyek segítségével akár felhasználó vag y csoport szintjén tudjuk szabályozni, hogy ki, milyen alkalmazást érhet el. Ezen eszközök akár naplózó üzemmódban is képesek működni és így egy részletes riportot lehet készíteni, hogy ki, milyen alkalmazásokat használ. Ezután történhet meg a riportok kielemzése, majd ennek segítségével a céges működéshez szükséges alkalmazások engedélyezése és a nem kívánatos alkalmazások blokkolása.

12:00 – 13:00 Ebéd, kötetlen beszélgetés

Azok számára is, akik ezt kifejezetten kérték tőlünk, meg azok számára is, akik sajnálatos módon egyéb elfoglaltságaik miatt nem tudtak részt venni a konferencián – az előadások anyagai letölthetők az alábbi hivatkozásokról:

Prezentációk:

Quo Vadis IT Sec? Tavaszi különvélemény az IT biztonságról (Máriás Zoltán)
A hirtelen fontossá vált adatvédelem. (Tőzsér Zoltán)
A mobil-eszközök betörése megállíthatatlan – Sophos Mobile Control 3.0 (Kiss Attila)
UTM – végpontvédelem fémdobozba zárva (Kókai Gábor és Balogh Viktor)